Pravne obavijesti

Sadržaji objavljeni na internet stranicama POS sistemi d.o.o., vlasništvo su POS sistemi d.o.o., i mogu se koristiti samo u nekomercijalne svrhe, pri čemu se moraju poštivati i sva navedena upozorenja o autorskim pravima. To znači, da se ne smiju prepisivati, umnožavati ili na bilo koji drugi način rasparčavati.

POS sistemi d.o.o., nisu odgovorni za privremenu nedostupnost ili nepotpunu funkcionalnost internet stranica, eventualnu netočnost podataka, niti za eventualnu štetu nastalu zbog uporabe netočnih ili nepotpunih informacija. POS sistemi d.o.o., niti bilo koja druga pravna ili fizička osoba koja je sudjelovala u nastanku i izradi ovih internet stranica, nije odgovorna ni za kakvu štetu koja bi mogla proizaći iz pristupa informacijama, upotrebe ili nemogućnosti upotrebe informacija na tim internet stranicama ili bilo kakve pogreške ili nedostatka u njihovom sadržaju. Također, POS sistemi d.o.o. zadržavaju pravo izmjene sadržaja.

Uvjeti korištenja web shopa:

1. Korištenje:
Pristup ovoj stranici i podacima na njoj, podliježe niže navedenim uvjetima i odredbama.
Internetske stranice POS sistemi d.o.o. mogu se koristiti za privatne svrhe bez ikakvih naknada za korištenje. Korištenjem Internet trgovine POS sistemi d.o.o. obvezujete se poštivati sljedeće Uvjete i pravila, te se smatra kako ste pristali na iste.
Neke od fotografija na Internet trgovini POS sistemi d.o.o. samo su ilustrativne prirode.
2. Radno vrijeme:
Internet trgovina radi 24 sata, sve dane u tjednu.
Narudžbe zaprimljene tijekom vikenda, biti će obrađene prvi sljedeći radni dan.
3. Uvjeti kupnje:
Postupak i uvjeti kupnje i prodaje na mrežnim stranicama Internet trgovine POS sistemi d.o.o. definirani su sljedećim parametrima: narudžbom, otpremom, plaćanjem, dostavom te povratom, odnosno reklamacijom robe.
Isporučitelj naručene robe je prodajno mjesto POS sistemi d.o.o., koji putem internetske trgovine omogućuje kupnju cjelokupnog asortimana robe koja se nalazi u internetskoj ponudi.
Kupcem se smatra svaka osoba koja popuni tražene podatke, registrira se i elektroničkim putem naruči (kupi) barem jedan proizvod.
Minimalni iznos računa je 13,60 kn (cijena bez PDVa).
Kupnja na stranicama Internet trgovine POS sistemi d.o.o. nije namijenjena inozemnim kupcima, stoga cijene proizvoda neće biti izražene u stranoj valuti. Sve su cijene izražene u hrvatskoj nacionalnoj valuti – hrvatska kuna (kn) – i uvećane za PDV.
4. Naručivanje robe:
Naručivanje robe može se izvršiti 24 sata na dan, 7 dana u tjednu.
Roba se naručuje elektroničkim odabirom određenoga proizvoda te spremanjem istog u potrošačku košaricu. Roba se smatra naručenom, u trenutku kada kupac odabere i potvrdi narudžbu.
POS sistemi d.o.o. obvezuje se isporučiti sve naručene proizvode koje u trenutku isporuke imaju na zalihama.
Ukoliko POS sistemi d.o.o. nisu u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, prema mogućnostima će kontaktirati kupca robe telefonom ili e-poštom po pitanju zamjenskoga proizvoda ili otkazivanja naručenoga proizvoda. Svi ostali naručeni proizvodi biti će isporučeni.
5. Otprema robe:
Naručena roba biti će složena tako da se uobičajenim rukovanjem pri transportu ne može oštetiti.
6. Dostava robe:
Besplatna dostava proizvoda je ograničena na Republiku Hrvatsku za minimalnu narudžbu od:
• 100 kom rolica dužine 6m ili
• 40 kom rolica dužine 20m
Za sve manje količine trošak dostave iznosi 50 kn + PDV.
7. Termini dostave:
Za narudžbe zaprimljene radnim danom, od ponedjeljka do petka, do 14 sati POS sistemi d.o.o. će pošiljke poslati dostavnom službom na adrese kupaca u Hrvatskoj.
Za narudžbe zaprimljene subotom, nedjeljom i ostalim neradnim danima POS sistemi d.o.o. će pošiljke poslati dostavnom službom prvi slijedeći radni dan na adrese kupaca.
Dostavna služba određuje termin dostave prema uvjetima koji vrijede za njihovu dostavnu službu, a POS sistemi d.o.o. nemaju utjecaj na termin dostave na adresu kupca i ne mogu dogovoriti točan sat dostave posebno za pojedinog kupca.
POS sistemi d.o.o. nisu i ne mogu biti odgovorni za rad djelatnika dostavne službe te se ne uvažava prigovor da Vam dostavljač nije ubacio obavijest o prispijeću pošiljke. U slučaju problema s djelatnicima dostavne službe, molimo da se obratite direktno predmetnoj dostavnoj službi.
Okvirni termin dostave putem dostavne službe – 24 sata, osim ukoliko nije drugačije navedeno na stranicama dostavne službe, za posebno definirana područja.
8. Troškovi dostave:
Troškovi dostave definirani su u točci 6 ovoga Dokumenta.
Ukoliko ne podignete pošiljku u roku od 5 radnih dana od poštanske obavijesti o prispijeću pošiljke, pošiljka nam se vraća i nastaju dodatni troškovi povrata pošiljke, za koje ćete biti terećeni.
9. Povrat robe / Reklamacija:
U slučaju povrata robe kupac je dužan uputiti opravdanu pritužbu POS sistemi d.o.o. e-poštom, telefaksom ili u pisanom obliku te dostaviti i odgovarajući račun za predmetnu robu. Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:
• isporuka robe koja nije naručena,
• isporuka robe koja ima vidljive greške ili oštećenja u transportu.
10. Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka te njihovom korištenju:
POS sistemi d.o.o. se obvezuje da će štititi privatnost svih svojih kupaca. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i obavještavamo kupce o načinu njihova korištenja. Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo onim djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici POS sistemi d.o.o., a posebno djelatnici Internet trgovine te poslovni partneri, odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. POS sistemi d.o.o. će prikupljati, obrađivati i čuvati osobne i identifikacijske podatke o svojim kupcima. POS sistemi d.o.o. će čuvati ove podatke u tajnosti te će ih upotrebljavati samo za vlastite potrebe, kao i za zakonski dopuštene potrebe.
11. Registracija:
Kako biste se registrirali na POS sistemi d.o.o. Internet trgovinu, morate imati najmanje 18 godina. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost podataka unešenih prilikom registracije. Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka, koje ste unijeli prilikom registracije, dužni ste odmah ažurirati svoj korisnički račun kako biste nas obavijestili o učinjenim promjenama. Registracijom postajete kupac POS sistemi d.o.o. Internet trgovine te ste suglasni s ovim Uvjetima i pravilima. Unešene podatke POS sistemi d.o.o. će upotrebljavati isključivo radi kupoprodaje proizvoda i uspostavljanja poslovnog kontakta i neće se koristiti u druge svrhe ili biti dostupni drugim osobama na uvid.
12. Sigurnost:
Prilikom registracije u POS sistemi d.o.o. Internet trgovinu biti ćete dužni stvoriti lozinku koju zadržavate za sebe I ne dijelite je s drugim osobama. U potpunosti ste odgovorni (materijalno i pravno) za sva djela i narudžbe koje su učinjene pod vašom lozinkom. Ako znate ili sumnjate da još netko zna vašu lozinku, dužni ste nas obavijestiti o tome, pozivajući naš Kontakt centar na telefonskom broju 01 2304588, svakim danom od 00:00 do 24:00 ili pošaljite e-poštu na pos@pos.hr. Ukoliko postoji bilo kakva sumnja u mogućnost postojanja sigurnosnih propusta, nedopuštenoga korištenja usluga ili kršenja uvjeta i pravila, POS sistemi d.o.o. zadržavaju pravo tražiti od vas promjenu lozinke ili trenutno ukinuti korisnički račun bez prethodne najave.
13. Sigurnost kupovine i naplate:
POS sistemi d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza;
POS sistemi d.o.o. informiraju kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o uporabi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke, žele li ili ne, da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.
Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici POS sistemi d.o.o. i poslovni partneri, odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
Za sigurnu autorizaciju plaćanja na našim stranicama koristimo usluge našeg partnera T-Com-a i njihovog Pay Way sustava, koji osigurava zaštićeno provođenje internetskih transakcija kreditnim karticama. Sva online plaćanja koja se izvrše putem naših stranica, izvršavaju se kroz vezu zaštićenu sa 128-bitnom SSL enkripcijom podataka i MD5 algoritmom.
HT Pay Way
14. Vanjske usluge:
Usluge koje Vam pruža POS sistemi d.o.o. Internet trgovina, ne uključuju troškove koje stvarate rabeći računalnu opremu i usluge za pristup našim stranicama. POS sistemi d.o.o. nije odgovoran za telefonske troškove ili bilo koje druge troškove do kojih može doći. Molimo vas, primite na znanje da sve internetske stranice upotrebljavate isključivo na vlastiti rizik. POS sistemi d.o.o. ne daje nikakva jamstva i nije ni u kojem obliku odgovoran i ne preuzima odgovornost za izravne i neizravne štete koje možete pretrpjeti, korištenjem usluga ili u svezi s korištenjem mrežnih stranica, servisa (servera), programskih paketa (softvera) i interneta. Internet je internacionalna, nezavisna računalna mreža koju POS sistemi d.o.o. ne kontrolira ni u kojem obliku, već je na nju samo vezan te zbog toga ne može jamčiti dostupnost servisa (servera) koje izravno ne kontrolira.
15. Intelektualno vlasništvo:
Svi sadržaji objavljeni na ovim internetskim stranicama POS sistemi d.o.o. kao što su tekstovi, grafički sadržaji, zaštitni znakovi (logotipi), ikonice, sličice, audio i video zapisi, digitalni sadržaji, programski paketi (softver) i ostali nenavedeni sadržaji objavljeni na ovim stranicama, vlasništvo su ili POS sistemi d.o.o. ili trgovca ili dobavljača programskih paketa (softvera) te su zaštićeni domaćim i međunarodnim pravima o zaštiti autorskih prava i prava intelektualnog vlasništva te njihova neovlaštena uporaba nije dopuštena. Ovim istovremeno pristajete na zabranu reprodukcije, umnožavanja ili distribucije dizajna ili podloge internetskih stranica POS sistemi d.o.o., pojedinačnih elemenata stranica, dizajna, logotipa te robne marke POS sistemi d.o.o. bez izričitoga pisanog odobrenja POS sistemi d.o.o.
16. Dostupnost:
Iako vam POS sistemi d.o.o. nastoje dati najbolju moguću ponudu usluga, POS sistemi d.o.o. ne mogu jamčiti da će usluge na internetskim stranicama POS sistemi d.o.o. odgovarati vašim potrebama. POS sistemi d.o.o. također ne mogu jamčiti da će usluga biti bez pogrešaka. Ukoliko dođe do pogreške, molimo vas da je prijavite našem Kontakt centru, na broj 01 2304588 ili na e-poštu: pos@pos.hr, kako bismo je otklonili na najbrži mogući način. Pristup na POS sistemi d.o.o. Internet trgovinu ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja.
17. Ostale Internet stranice:
POS sistemi d.o.o. Internet trgovina uključuje poveznice na druge internetske stranice, a materijali su na tim stranicama izvan kontrole POS sistemi d.o.o. i stoga nije odgovoran za sadržaj na tim stranicama.
18. Cijena:
Prema cijenama po kojima ste naručili artikle, biti će vam izrađen račun. Ukoliko niste zadovoljni naručenim artiklom, sukladno ovim Uvjetima i pravilima, možete ga vratiti. Ukoliko je cijena obračunata za neki artikl, veća od cijene prikazane prilikom narudžbe, artikl možete vratiti i dobit ćete povrat sredstava. POS sistemi d.o.o. u Internet trgovini jamči cijene koje su navedene u trenutku naručivanja.
19. Potvrda narudžbe:
Obavijest o potvrdi narudžbe primit ćete e-poštom nakon izvršene kupnje, a ta obavijest sadrži sve zakonom propisane detalje o kupljenim proizvodima, količinama, cijenama i uvjetima dostave. Također ćemo vas obavijestiti o bilo kojoj promjeni stanja vaše narudžbe (promjena vrste artikla ili pakiranja koji nije u ponudi i sl.).
20. Način plaćanja:
Naručene proizvode ili usluge kupac može platiti kreditnom karticom, virmanski, uplatnicom te uplatom na žiro račun POS sistemi d.o.o. Za naplatu putem Interneta možete se koristiti slijedećim kreditnim karticama:
American Express Master Maestro Visa Diners
21. Izmjene:
Molimo vas da primite na znanje, kako POS sistemi d.o.o. mogu u svako vrijeme, bez prethodne najave, ažurirati ili izmijeniti podatke pohranjene na svim svojim internetskim stranicama. POS sistemi d.o.o. zadržavaju pravo na izmjenu ovih Uvjeta i pravila te se obvezuju o tome obavijestiti sve registrirane korisnike putem adresa e-pošte koje su upisali prilikom registracije. Sve promjene primijenit će se na korištenje svih mrežnih stranica POS sistemi d.o.o. Ukoliko se ne slažete s navedenim pravilima korištenja i ne želite ih prihvatiti, molimo vas obratite se našem Kontakt centru na telefonski broj 01 2304 588, svakim danom od 0-24 sati ili pošaljite e-poštu na pos@pos.hr sa svojim primjedbama i za to se vrijeme nemojte koristiti uslugama Internet trgovine.
22. Pomoć:
Provodimo istraživanja, kako bismo dodatno unaprijedili svoje proizvode i usluge. Iznimno bismo cijenili vaš doprinos navedenim istraživanjima - pitanjima, komentarima, prigovorima i pohvalama. Molimo vas, kontaktirajte POS sistemi d.o.o. Kontakt centar na telefonski broj 01 2304 588, svakim danom od 0-24 sata, pošaljite e-poštu na pos@pos.hr ili nam pišite na adresu POS sistemi d.o.o., Ivana Trnskog 3, 10000 Zagreb. Molimo vas, vodite računa o tome da slanje privatnih poruka elektroničkom poštom može biti nesigurno i podložno neovlaštenom pristupu trećih ili pogrešnoj dostavi. Svaka poruka zaprimljena elektroničkom poštom smatrat će se nepovjerljivom te POS sistemi d.o.o. ne odgovaraju za sigurnost i privatnost takvih poruka, zadržavajući pritom pravo da iste reproducira, upotrijebi, raspolaže i distribuira trećima bez ograničenja. Nadalje, slobodni smo upotrebljavati ideje, nacrte, stručna znanja ili tehnike sadržane u takvim porukama za bilo koju svrhu, uključujući razvoj, proizvodnju ili marketing proizvoda sadržanih u takvim porukama.
23. Isključenje odgovornosti:
Ovime prihvaćate i podvrgavate se hrvatskom materijalnom pravu, kao isključivo mjerodavnom za tumačenje, primjenu i pravne učinke svih dopuštenja, isključenja i uvjeta upotrebe ove internetske stranice. Hrvatski sudovi isključivo su nadležni za sve zahtjeve i sporove koji nastanu kao rezultat upotrebe predmetnih internetskih stranica ili u vezi s njima. POS sistemi d.o.o. ne jamče da su materijali sadržani na predmetnim stranicama primjereni ili korisnički dostupni na određenim lokacijama, odnosno ne odgovaraju za pristup istima s teritorija država gdje je njihov sadržaj zakonom zabranjen. Smatrat će se da je pristup internetskim stranicama s navedenih lokacija poduzet samovoljno, uz odgovornost korisnika prema mjerodavnom pravu. Sve informacije dostupne na internetskim stranicama isključivo su informativnog karaktera, ne smiju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećima. Informacije o pojedinim proizvodima i uslugama s ovih internetskih stranica podložne su određenim ograničenjima u vezi sa subjektima kojima takve informacije mogu biti dostupne. Informacije koje POS sistemi d.o.o. objavljuju na ovim internetskim stranicama smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, međutim POS sistemi d.o.o. ne jamče za točnost, istinitost ili pouzdanost bilo kojih podataka pohranjenih na ovim internetskim stranicama. POS sistemi d.o.o. ne jamče, izričito ili prešutno, uključujući jamstva u pogledu utrživosti, odnosno podobnosti za određenu svrhu, niti preuzimaju bilo kakvu odgovornost za potpunost ili korisnost bilo koje od izloženih informacija, sustava, proizvoda ili procesa. Informacije dostupne na internetskim stranicama ne smiju se smatrati temeljem za donošenje značajnih osobnih, financijskih ili poslovnih odluka, te ste suglasni da nas nećete smatrati odgovornima za neostvarivanje svojih očekivanja u vezi s tim. Do zakonom predviđenih ograničenja, POS sistemi d.o.o. neće odgovarati za bilo kakvu izravnu ili neizravnu, slučajnu, nematerijalnu ili materijalnu štetu, gubitke ili troškove nastale kao rezultat uporabe ili nemogućnosti uporabe , od informacija dostupnih na ovim internetskim stranicama. U tom smislu, predlažemo konzultacije s odgovarajućim stručnjakom koji će moći dati savjet posebno prilagođen vašoj konkretnoj situaciji.